Projecten


Elly Veelenturf voerde diverse projecten voor verschillende organisaties uit:

  • “Verander de ruimte, de ruimte als kunst”, voor Kunstgebouw, op middelbare scholen in de provincie Zuid-Holland, vmbo-niveau 2002-2006. Kunst en cultuur onder de aandacht brengen van VMBO-leerlingen met de nadruk op architectuur. In het project is een excursie dag opgenomen naar Rotterdam, waar het NAI wordt bezocht, hetBoymans van Beuningen, het meseumhuis Sonneveld. In de school wordt er daadwerkelijk een ruimte door de leerlingen veranderd, tijdelijk maar vaak ook permanent.
  • Architectuur-project voor de SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam) van 2009-heden, samen met Arie Schilperoord op het Marnix Gymnasium in Rotterdam. Mijn aandeel waren de 3D-abstracties uitgevoerd in foamboard (zie de foto’s)
  • Schilder-project voor Stichting TOON in Gorinchem (tegenwoordig De Cultuurfabriek Gorinchem), op Het Kompas, een basisschool in Werkendam. Alle kinderen van de school maakten een tekening met het thema “Onderwaterwereld”. Een flink aantal van de tekeningen zijn opgenomen in de compositie op een 4-tal muren op het schoolplein. Alle 256 leerlingen hebben meegewerkt, in een week tijd onderging de school een metamorfose. Ook zijn er waterdieren op plaatmateriaal uitgezaagd, geschilderd en op de gevel van de school aangebracht. Met dit project won de school de cultuurprijs! Het project werd uitgevoerd onder de supervisie van Adri van Kooten en Elly Veelenturf (zie de foto’s).
  • Een ontwerpwedstrijd voor BSW Speeltuinvereniging Rotterdam. Ontwerp een BSW-sculptuur. Kinderen vanuit alle regio’s van Rotterdam volgden een lessenserie “werken met boetseerwas” en ontwierpen elk een beeldje. Een jury koos uiteindelijk het winnende ontwerp.
  • Schilderproject voor Stichting TOON (tegenwoordig De Cultuurfabriek Gorinchem), op een basisschool in Hoornaar. Het thema was Vincent van Gogh.
  • Een muziek-dans-en beeldend project op basisschool de Baanbreker in Gorinchem. De verschillend diciplines zorgen voor hun aandeel in een theatervoorstelling. De leerlingen maakten de decorstukken onder leiding van Marga van Dijk en Elly Veelenturf (zie de foto’s).