Zomerweek in Wissant

Bewegen, creeëren en filosoferen

Inspirerende activiteiten van zaterdag 31 augustus t/m vrijdag 6 september 2024.
Een heerlijke zomerweek aan zee in Noord-Frankrijk

De week vindt plaats in een royaal huis met tuin, yogazolder en atelierruimte op 5 minuten loopafstand van het strand. De lessen worden gegeven door ervaren docenten.

Programma

De week vindt plaats in Wissant, een klein vissersdorpje aan de Noord-Franse kunst, gelegen tussen Calais en Boulogne-sur-Mer, op slechts 3 uur rijden vanaf Den Bosch. We hebben een prachtig huis gereserveerd geschikt voor 12 personen. Het huis ligt op 5 minuten lopen van het mooie witte zandstrand van Wissant. Voor meer informatie over het huis en de omgeving, zie: http://www.uitwaaieninwissant.nl/het-huis.

We beginnen op zaterdag 31 augustus vanaf 17:00 uur. De week eindigt op vrijdag 6 september rond 14:00 uur. Je komt op eigen gelegenheid naar Wissant. Mocht het vervoer een probleem voor je zijn, neem dan even contact met ons op.

Wij bieden iedere dag ongeveer 4,5 uur programma aan met yoga, filosofie, plastische vormgeving en Qigong. Dinsdagmiddag kan je besteden naar eigen inzicht.

Woensdag na het ontbijt bezoeken we de gezellige weekmarkt in Wissant. Daarnaast zullen we een keer een gezamenlijke wandeling maken.

Uiteraard ben je volledig vrij om mee te doen aan de verschillende programmaonderdelen. Als je liever wil uitslapen tijdens het ochtendprogramma of gewoonweg geen zin hebt om ’s middags door te gaan kan dat ook. Jij stelt je eigen week samen.

De prijs voor deze week is €845,- p.p. op basis van een gedeelde kamer. We vragen een aanbetaling van €250,- bij inschrijving.

Bij deze prijs zijn inbegrepen:

  • Verblijf in familie-vakantiehuis ‘Uitwaaien in Wissant’
  • Alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner, koffie, thee)
    De maaltijden worden bereid door een ervaren kok.
    Er wordt vegetarisch gekookt.
  • Basismateriaal plastische vormgeving

Wil je meedoen aan deze fantastische zomerweek? Geef je dan op vóór 1 augustus via onderstaande knop. Als er voldoende inschrijvingen zijn, ontvang je de rekening van de zomerweek.

Docenten

Anna Aarts

Anna is in 2008 afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en geeft sindsdien cursussen filosofie aan volwassenen. Haar cursussen zijn zo opgezet dat iedereen kan deelnemen. De cursusstof wordt in heldere taal uitgelegd, waar mogelijk aan de hand van beeldmateriaal, of korte films. Tijdens deze vakantieweek zullen we de existentiefilosofie bespreken. Bel gerust voor meer informatie: 06 – 81 28 32 66.

Marian Scherpenisse

Marian geeft al langer dan 20 jaar met veel enthousiasme les in Yoga, Qigong, Tai Chi Chan en Mindfulness. Marian heeft een eigen bedrijf en is onder andere hoofddocent aan de Qigong-opleiding van het CNGO. Qigong wordt ook wel meditatie in beweging genoemd. In deze week zullen we zowel staande als lopende Qigong doen om het lichaam op een zachte manier te openen. Stevig staan met de voeten in de aarde én daarin ontspannen. Sta als een berg, beweeg als water. Bij de ochtendyoga doen we lichte strekkingen en ademoefeningen. Als het weer meewerkt, oefenen we in de buitenlucht! Voor meer informatie: http://www.deboogyoga.nl of op Marian’s Facebookpagina.

Elly Veelenturf

Elly geeft al vele jaren de cursus Plastische Vormgeving, waarbij gewerkt wordt met klei, plasticine of boetseerwas. Op de cursus leer je hoe je een beeld kunt maken en alles wat je daarbij onderweg tegenkomt. Tijdens deze vakantieweek werken we aan een beeld; dat kan aan de hand van een opdracht, of aan een eigen plan. Voor meer informatie, zie deze website of bel naar 06 – 14 04 54 23.