Zomerweek in Wissant

Bewegen, creeëren en filosoferen

Inspirerende activiteiten van 10 t/m 16 augustus 2019
Een heerlijke zomerweek aan zee in Noord-Frankrijk

De week vindt plaats in een royaal huis met tuin, yogazolder en atelierruimte op 5 minuten loopafstand van het strand. De lessen worden gegeven door ervaren docenten.

Programma

De week vindt plaats in Wissant, een klein vissersdorpje aan de Noord-Franse kunst, gelegen tussen Calais en Boulogne-sur-Mer, op slechts 3 uur rijden vanaf Den Bosch. We hebben een prachtig huis gereserveerd geschikt voor 12 personen. Het huis ligt op 5 minuten lopen van het mooie witte zandstrand van Wissant. Voor meer informatie over het huis en de omgeving, zie: http://www.uitwaaieninwissant.nl/het-huis.

We beginnen op zaterdag 10 augustus. Je komt op eigen gelegenheid naar Wissant. Mocht het vervoer een probleem voor je zijn, neem dan even contact met ons op. Wij verwelkomen je zaterdag vanaf 18:00 uur. Wij zorgen voor een maaltijd met een kop heerlijke soep, vers brood en een knapperige salade. Na de maaltijd is er een kort introductieprogramma, waarin we ons voorstellen en uitleg geven over onze activiteiten.

Tijd 
8:00 - 9:00 uurYoga
9:00 - 10:00 uurOntbijt
10:00 - 11:00 uurFilosofie
11:30 - 12:30 uurPlastische Vormgeving
12:30 - 14:00 uurLunch
14:30 - 16:30 uurPlastische Vormgeving
16:30 - 17:30 uurPauze
17:30 - 18:30 uurQigong/Meditatie
19:00 uurDiner

Woensdag na het ontbijt vervalt het ochtendprogramma en bezoeken we de gezellige weekmarkt in Wissant. Daarnaast zullen we een keer een wandelign maken rond de Cap Blanc Nez. We bieden ook een aantal keren een avondprogramma aan, zoals dans, meditatie, massage of steenbewerken. Ook filosofie zal terugkomen in het avondprogramma, want ‘zoals een goede maaltijd het lichaam verzorgt, zo verzorgt een goed gesprek de geest’.

Bij een avondprogramma vervalt (een deel van) het middagprogramma. Uiteraard ben je volledig vrij om mee te doen aan de verschillende programmaonderdelen. Als je liever wil uitslapen tijdens het ochtendprogramma of gewoonweg geen zin hebt om ’s middags door te gaan kan dat ook. Jij stelt je eigen week samen.

De prijs voor deze week is €750,- p.p. op basis van een gedeelde kamer*.

* Wil je liever alleen op een kamer dan wordt daarvoor een extra nacht gerekend. Heeft u hier vragen over neem dan contact met ons op.

Bij deze prijs zijn inbegrepen:

  • Verblijf in familie-vakantiehuis ‘Uitwaaien in Wissant’
  • Alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner, koffie, thee)
    De maaltijden worden bereid door een ervaren kok
  • Basismateriaal plastische vormgeving

Wil je meedoen aan deze fantastische zomerweek? Geef je dan op vóór 25 juli via onderstaande knop. Als er voldoende inschrijvingen zijn, ontvang je de rekening van de zomerweek.

Docenten

Ingrid Aarts

Ingrid is in 2008 afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en geeft sindsdien cursussen filosofie aan volwassenen. Haar cursussen zijn zo opgezet dat iedereen kan deelnemen. De cursusstof wordt in heldere taal uitgelegd, waar mogelijk aan de hand van beeldmateriaal, of korte films. Tijdens dit weekend zal ze de klassieke Griekse filosofen bespreken en hun opvattingen over geluk. Bel gerust voor meer informatie: 06 – 81 28 32 66.

Marian Scherpenisse

Marian geeft al langer dan 20 jaar met veel enthousiasme les in Yoga, Qigong, Tai Chi Chan en Mindfulness. Marian heeft een eigen bedrijf en is onder andere hoofddocent aan de Qigong-opleiding van het CNGO. Bij de yoga zullen we dit weekend lichte strekkingen en ademoefeningen doen. Qigong wordt ook wel meditatie in beweging genoemd. Hierbij gaan we een serie oefeningen aanleren die zijn geïnspireerd op de 5 elementen. Wat fijn als we dit buiten in de boomgaard kunnen doen! Voor meer informatie: http://www.deboogyoga.nl.

Elly Veelenturf

Elly geeft al vele jaren de cursus Plastische Vormgeving, waarbij gewerkt wordt met klei, plasticine of boetseerwas. Op de cursus leer je hoe je een beeld kunt maken en alles wat je daarbij onderweg tegenkomt. Tijdens dit Pilot-weekend gaan we anders te werk, we maken in een paar korte sessies een beeld van klei. Voor meer informatie, zie deze website of bel naar 06 – 14 04 54 23.