Skyline

Altijd al eens je eigen gebouw willen ontwerpen? In deze workshop krijgen kinderen van groep 5 t/m groep 8 de kans om als architect aan de slag te gaan.

Om ons heen kun je allerlei verschillende soorten gebouwen herkennen: een rijtjeshuis, een school, een flat, een villa, een watertoren, een grachtenpand, een kerk, etc. Al deze verschillende gebouwen zijn ooit ontworpen. Iemand heeft bedacht dat het er zo uit moest zien. Zo en niet anders.

Soms zijn gebouwen opvallend anders. Door vindingrijk en met fantasie aan het werk te gaan ontstaan de mooiste en opvallendste gebouwen.

We tonen bijzondere gebouwen uit Nederland maar ook de highlights van buiten onze grenzen. Wat is de hoogste toren ter wereld? En hoe verhoudt zich dat met het hoogste gebouw uit de omgeving? Enkele begrippen uit de architectuur worden uitgelegd en besproken met de klas.

Groep 5 – 6 gaan meteen aan de slag met

1. het bouwen van de “hoogste toren”; of
2. een fantasie toren of gebouw.

Groep PO 7 – 8 en VO 1 en 2 : De leerlingen ontwerpen eerst hun eigen wolkenkrabber, daarna wordt het idee 3-dimensionaal uitgewerkt.

We maken de torens en wolkenkrabbers met behulp van professionele materialen. Op deze manier krijgen de leerlingen een idee van hoe architecten werken. Aan het einde van de workshop stellen we de werkstukken zo op dat er een mooie skyline ontstaat – een expositie waard!

Aanwezigheid van de klassenleerkracht is gewenst.

Periode:Gehele schooljaar
Geschikt voor:Primair Onderwijs groep 5 t/m 8
Voortgezet Onderwijs klas 1 en 2
Locatie:Op school
Tijdsduur:2 uur
Voorbereiding op school:geen

Foto’s